Review: Garmin Edge 1000 | Voor- en nadelen

Garmin is een merk met een sterke naam. Doorheen de jaren heeft de fabrikant van draagbare navigatie zijn kwaliteit en betrouwbaarheid bewezen. Ook op vlak van fietscomputers heeft Garmin een sterke reputatie. Na de Garmin Edge 810, dat een groot succes was, is er nu een opvolger. Dit is de Edge 1000.

Garmin Edge 1000

Specificaties

De Garmin Edge 1000 is een toestel met vele mogelijkheden. Zoals we gewoon zijn van de Edge toestellen, communiceert ook deze met een hele hoop sensoren.

Deze sensoren werken met het gestandaardiseerde ANT+ principe. Je kan allerlei sensoren koppelen, zoals een snelheidssensor, cadanssensor ,hartslagmeter enzovoort. Naast de sensoren kan je de Edge 1000 ook koppelen met je smartphone. Dit gebeurt via bluetooth. Via deze verbinding kan je gegevens overzetten naar jouw telefoon. Maar je kan er ook de actuele weersinfo mee opvragen.

Er is ook een Livetracker optie, waarmee iemand anders via het internet kan zien waar je precies aan het fietsen bent. Daarnaast kan je ook binnenkomende SMS berichten of telefoonoproepen zien op het scherm. Antwoorden of de telefoon opnemen is wel niet mogelijk.De Edge 1000 heeft slechts 3 knopjes. Allereerst de on/off knop en de andere hebben als functie respectievelijk de rit te starten en een ronde te registreren. Alle andere functies kunnen worden aangesproken op het aanraakscherm. Dit maakt het design heel simpel en tegelijk praktisch.

Lees ook: Top 3: Beste Garmin fietscomputer uit de test...

Voordelen

De Edge 1000 heeft een groot touchscreen met hoge resolutie. Dit maakt samen met de duidelijke schermindeling alles zeer overzichtelijk.

Een andere groot voordeel is dat het toestel waterproof en weersbestendig is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als de fietscomputer nat wordt in de regen. Daarbij heeft de Edge 1000 een robuust design, waardoor het wel tegen een stootje kan.

De Edge 1000 word nu ook standaard geleverd met kaarten, in tegenstelling tot zijn voorganger.

Nadelen

Zoals bij elk model, zijn er hier ook wat kleine minpuntjes. Vooral omdat het nog een redelijk recent toestel is, zitten er nog kleine foutjes in. De vertaling naar Nederlands is niet altijd optimaal.

Over de batterijduur valt te discussiëren, maar de geclaimde 15 uur is niet haalbaar. Bij normaal gebruik moet je rekenen op ongeveer 8 uur gemiddeld. De bluetooth verbinding is ook niet altijd even stabiel. Deze valt soms uit voor een korte periode.

Aanbiedingen : Garmin Edge 1000 kopen?

Over het algemeen is de Garmin Edge 1000 een zeer goed toestel. Het is zeer betrouwbaar en handig in gebruik. Dankzij de vele functies wordt het fietsen een compleet andere ervaring. Met een prijskaartje van rond de 479 euro is het een investering. Maar je krijgt er dan ook heel wat voor in de plaats.

Top 3: Beste Garmin fietscomputer uit de Test…