Review: Garmin edge 520 | Voor- en nadelen

De Garmin Edge 520 wordt geleverd met een standaard en een verlengde fietssteun. Ook een USB-kabel en een handleiding mag je bij levering verwachten in de doos. Dankzij deze meegeleverde kabel kan je het navigatiesysteem opladen of op de laptop aansluiten. Dit is dan ook de manier waarop je de routes die je wenst te overwinnen op het toestel kunt downloaden.

Sigma PURE 1 ATS

Bij de Garmin Edge kan je ook los een snelheidssensor, vermogenssensor en cadanssensor verkrijgen die je zonder al te veel poespas op jouw fiets kunt installeren.

Specificaties

De Garmin is een ideale fietscomputer voor wie alle basisinformatie en nog wat extra wenst te krijgen. Bovendien is het ook een toestel dat gemakkelijk extra functies kan bekomen door het los aankopen van uitbreidingen.

Zo stel je eigenlijk je eigen ideale fietscomputer samen. Je ziet het aantal kilometer dat je al hebt gefietst, jouw gemiddelde snelheid en de hoogte waarop je aan het rijden bent met dank aan de barometrische hoogtemeter. Daarenboven kan je door de hulp van ANT+ of Bluetooth meerdere sensoren met jouw fietscomputer verbinden.

De Garmin Edge kan gekoppeld worden met jouw smartphone om berichten en oproepen op jouw display weer te geven. Een klein nadeel is wel dat de navigatie stilvalt buiten de vooraf ingeladen route. Dat betekent dat je eigenlijk niet kan afwijken van de vooraf bepaalde route.

De voordelen van de Garmin edge 520

  • De meegeleverde cadans- en hartslagsensoren maken jouw trainingen nog effectiever
  • Dankzij de GPS satellieten wordt jouw positie nauwkeuriger dan ooit weergegeven
  • Eenvoudige installatie van het toestel
  • Dankzij het verbinden met Bluetooth kan je berichten en oproepen op jouw display ontvangen
  • Eenvoudig uit te breiden met losse onderdelen
  • Een duidelijk leesbare display

De nadelen van de Garmin edge 520

  • De basiskaart die wordt meegeleverd is enkel maar geschikt voor navigatie binnen de vooraf ingeladen route
  • Het kaartmateriaal van de Garmin kan niet uitgebreid worden
  • Soms wat een mengeling tussen geschikt voor de fanatieke fietser en de recreatieve

Aanbiedingen: Garmin edge 520 kopen?

De Garmin edge 520 is een toestel dat we kunnen beschouwen als een zeer degelijk systeem. De bediening is relatief eenvoudig, er wordt een duidelijke handleiding meegeleverd en er zijn heel wat opties.

Wie niet tevreden is met de functies die standaard worden aangeboden kan altijd uitbreidingen zoeken. De Garmin is dan ook een zeer degelijk toestel in zijn prijsklasse dat voornamelijk geschikt is voor de meer geoefende wielertoerist die graag aan structuur vast blijft houden.

Dat de basiskaart niet kan uitgebreid worden is een redelijk groot nadeel dat voor veel geoefende fietsers wel net de brug te ver kan zijn.

Benieuwd naar de andere fietscomputers van Garmin? Lees ons artikel.