Review: Garmin edge 820 | Voor- en nadelen

De Garmin edge 820 wordt standaard meegeleverd met een Garmin Edge Extended Out-Front Fietssteun, een Garmin fietsstuursteun, een zekeringskoordje, een usb-kabel en een handleiding. Klinkt als een hele brok vol maar in de realiteit valt de installatie goed mee.

Garmin edge 820

Aan de hand van de kabel kan je jouw fietscomputer opladen of aansluiten aan de laptop voor het inladen van routes en meer. De Garmin is een vrij complete fietscomputer die geschikt is voor wielertoeristen van elk niveau.

Het apparaat geeft dan ook heel wat informatie van hoe snel je aan het rijden bent tot jouw zuurstofopname en is bovendien waterdicht!

Specificaties

De Edge 820 beschikt jammer genoeg niet over een opening voor MicroSD en er zijn ook geen snelheids-, hartslag- en cadenssensoren meegeleverd. Wat je wel krijgt is de GroupTrack-functie om in de gaten te houden waar je vrienden rijden en jouw stressscore, zuurstofopname en conditie.

Alle basisinformatie die je als wielertoerist kan en moet verwachten is aanwezig net als een ingebouwde barometrische hoogtemeter. Ook handig is dat bij een ongeval het toestel automatisch een bericht met jouw locatie stuurt naar een vooraf ingestelde contactpersoon.

Ten slotte moet het gezegd worden dat verdwalen met dit toestel vrij tot zeer indrukwekkend zou zijn: de gps en turn-by-turn navigatie verzekeren dat je altijd jouw weg naar huis terug kunt vinden.

De voordelen van de Garmin edge 820

  • De ingebouwde barometrische hoogtemeter werkt perfect
  • Gemakkelijk te bedienen touchscreen
  • Dankzij de GroupTrack kan je bijhouden waar je vrienden zich bevinden plus gemakkelijk contact houden
  • De turn-by-turn navigatie is een pareltje
  • Dankzij de ingebouwde wifi kan je in geen tijd contact maken met jouw apps
  • Relatief eenvoudig uit te breiden en te installeren

De nadelen van de Garmin edge 820

  • Jammer genoeg zijn een hartslag-, cadans- en snelheidssensor niet meegeleverd
  • De fietscomputer heeft bizar genoeg geen opening voor MicroSD

Aanbiedingen: Garmin edge 520 kopen?

De Garmin edge 520 is een toestel dat we kunnen beschouwen als een zeer degelijk systeem. De bediening is relatief eenvoudig, er wordt een duidelijke handleiding meegeleverd en er zijn heel wat opties.

Nog niet overtuigd van deze Garmin fietscomputer? Bekijk ons artikel over de andere modellen.