Getest: Dit is de beste Sigma fietscomputer!

sigma fietscomputer

Als je ervan houdt om lange fietstochten te maken wanneer het lekker weer is en wilt weten hoeveel kilometer je erop hebt zitten, kan het handig zijn om een fietscomputer aan te schaffen.

Fietscomputers zijn gemaakt om verschillende waardes af te lezen: het aantal afgelegde kilometers, de tijd waarin je deze hebt afgelegd, het aantal verbrande calorieën en hoe snel je hebt gefietst. Om die reden gebruiken veel fanatieke wielrenners een fietscomputer, zo kunnen ze ook steeds hun eigen fietstijden verbeteren.

Lees ook: Beste fietscomputer uit de test? Koop tips...

Verschillende merken verkopen deze fietscomputers, waarbij de prijzen tussen de 15 en de 100 euro liggen. Fietscomputers van het merk Sigma kwamen als zeer betrouwbaar en betaalbaar uit de test van de Consumentenbond. Onder de gebruikers van fietscomputers van het merk Sigma, kwam de Sigma PURE 1 ATS als beste fietscomputer naar voren.

Sigma Fietscomputer reviews:

Het merk Sigma biedt verschillende modellen fietscomputers aan: van de recreatie fietser tot aan de professionele wielrenner.

Dit betekent dat ook dat er grote verschillen aanwezig zijn tussen de verschillende fietscomputers. Hieronder bieden we een korte toelichting voor de populairste Sigma fietscomputers.

Sigma PURE 1 ATS

Sigma PURE 1 ATS

De Sigma PURE 1 ATS fietscomputer is tegen een betaalbare prijs aan te schaffen. Voor iets minder dan 30 euro heb je de fietscomputer al in huis en kan je hem gaan gebruiken wanneer je in je vrije tijd een lange fietstocht wilt maken. Het scherm van deze fietscomputer is behoorlijk groot en toont gelijktijdig je snelheid, de afstand die je hebt afgelegd en de duur van je rit.

Naast de dagafstand, kan er na een aantal dagen ook een totaalafstand worden weergegeven. De Sigma PURE 1 ATS is waterdicht, zodat je hem ook tijdens regenachtige dagen kunt gebruiken. Deze fietscomputer heeft een automatische start- en stopfunctie. Als je begint te fietsen, gaat de teller dus vanzelf lopen. Superfijn als je lekker om je heen wilt kijken op de fiets, zonder steeds je snelheid in de gaten te hoeven houden.


Sigma BC 7.16 ATS Zwart

Sigma BC 7.16 ATS Zwart

De Sigma BC 7.16 ATS fietscomputer bezit alle basisfuncties die de Sigma PURE 1 ATS ook heeft, maar beschikt daarnaast over een aantal extra functies. Deze fietscomputer is zowel met kabel als draadloos beschikbaar en toont de gemiddelde snelheid die je op een dag maakt met de fiets.

Er zit een klokfunctie op en de snelheid en afstand kunnen worden weergegeven in zeven verschillende talen. Erg leuk als je buiten Nederland aan het fietsen bent met een groep mensen van verschillende nationaliteiten. De fietscomputer kan per keer tot en met maximaal 100 uur rijtijd de waarden van de gemeten snelheid, afstand en tijd onthouden.

Lees de volledige Sigma BC 7.16 ATS Zwart review hier...


Aanbiedingen: Nieuwe fietscomputer kopen?

Als je een fietscomputer wilt gaan kopen, denk dan goed na hoeveel geld je eraan wilt besteden. Welk merk spreekt jou het meest aan?

De bekendste merken naast Sigma, zijn Mio, Garmin, Ascot en Polar. Vergelijk de verschillende merken inclusief prijsklasse online met elkaar en maak daarna je keuze.

Het is natuurlijk ook slim om te wachten tot er een mooie aanbieding voorbijkomt van bijvoorbeeld de Action. Als je de fietscomputer voornamelijk wilt gebruiken om het aantal gereden kilometers bij te houden, kan je beter voor een simpele fietscomputer gaan.

Mocht je gek zijn op innovatieve gadgets en werk je hard aan je conditie, dan kan het handig zijn om een fietscomputer uit te kiezen die hartslagmetingen doet en intervaltraining kan verzorgen. De keuze is reuze.

Op zoek naar een Sigma Handleiding?

Wanneer je een Sigma fietscomputer koopt, krijg je daar over het algemeen ook een duidelijk geschreven handleiding bij. Daarin staat uitgelegd hoe je de basisinstellingen invoert, zoals datum en tijd.

Op internet is hier uiteraard ook veel informatie over te vinden, zoals op Gebruikershandleidingen. Als je er zelf niet uitkomt, kan je altijd even langsgaan bij de fietsenmaker.

Benieuwd hoe de fietscomputer werkt?

Fietscomputers kunnen op twee verschillende manieren jouw waardes meten. Bij de eerste manier leest een sensor die je op het voorwiel plaatst, jouw waardes af. Deze scant dus als het ware jouw afgelegde afstand.

Bij de tweede manier leest de fietscomputer via een GPS signaal jouw waardes af. De fietscomputer met GPS plaats je in een houder aan je stuur en je bent klaar om met de fiets op pad te gaan!