Review: Sigma BC 7.16 ATS| Voor- en nadelen

De Sigma BC 7 .16 ATS is een draadloze fietscomputer die uitermate geschikt is voor de meer gevorderde fietser of geoefende wielertoerist.

Het toestel kan je perfect zonder gereedschap installeren en biedt alle basisfuncties aan die je mag verwachten plus enkele extra functies die de sportievere fietser zeker zal appreciëren.

Sigma PURE 1 ATS

Zo geeft de Sigma niet enkel de gemiddelde en de actuele snelheid mee maar tevens de maximaal behaalde snelheid, het aantal verbruikte calorieën en meer.

De BC 7.16 beschikt bovendien over een automatische start- en stopfunctie wat ervoor zorgt dat de gemeten waarden altijd exact correct zijn.

Specificaties

De Sigma BC 7 .16 ATS is waterdicht en beschikt over een anti-reflecterende schermcoating. Het apparaat werkt draadloos op batterijen en er is een snelheidssensor meegeleverd die je op jouw fiets kunt monteren.

Het is een vrij klein en eenvoudig te installeren apparaat dat dankzij de simpele bediening geschikt is voor fietsers van elk niveau.

De fietscomputer is voorzien van een sterke batterij die het op zijn minst 12 uur volhoudt zonder te moeten worden opgeladen. Uitermate geschikt voor de langere fietstocht dus.

De voordelen van het Sigma BC 7 .16 ATS

  • Geeft de belangrijkste gegevens foutloos weer: afstand, rijtijd, de totale tijd en de gemiddelde snelheid
  • Uitgerust met een automatische start- en stopfunctie
  • Geen gereedschap nodig om de fietscomputer te bevestigen
  • Houdt de maximale snelheid die je bereikt tijdens de tocht bij. Handig als je een sprintje trekt!
  • Eenvoudige bediening en instelling
  • Werkt volledig draadloos

De nadelen van de Sigma BC 7 .16 ATS

  • Beschikt jammer genoeg niet over een hoogtemeter
  • Het toestel beschikt niet over een stopwatch of een vermogenssensor

Aanbiedingen: Sigma BC 7 .16 ATS kopen?

We kunnen dan ook concluderen dat de Sigma BC 7.16 een prima fietscomputer is van Sigma voor de geoefende wielertoerist. De bediening is bovendien eenvoudig genoeg om ook meer dan toegankelijk te zijn voor de gewone fietser die enkel maar de basisfuncties wenst.

Dat gezegd zijnde kan je, mits je enkel de basisfuncties wenst, misschien wel een goedkoper exemplaar op de kop tikken. Voor de echte professional of betere liefhebber is de Sigma dan weer net niet verregaand genoeg.

Zo zou een vermogensmeter of hoogtemeter toch wel echt geen overbodige luxe zijn voor dat type fietsers. Alles bij elkaar is de Sigma een toestel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding die goed dienst zal doen. Het verschaft alle nodige informatie en de calorieënteller is een leuke extra.

Benieuwd naar de andere fietscomputers van Sigma? Lees ons artikel.