Review: Sigma PURE 1 ATS | Voor- en nadelen

De Sigma PURE 1 ATS is een gebruiksvriendelijke fietscomputer die bedoeld is voor de recreatieve fietser. Het is een lichtgewicht apparaat dat als opvallende kenmerken vooral een groot display en een modern design heeft.

Sigma PURE 1 ATS

De Sigma komt met een montage kit meegeleverd en je hoeft echt geen handige Harry te zijn om het toestel te monteren. Bovendien kan je er dankzij de eenvoudige 1-knop bediening zo mee weg rijden.

De Sigma Pure geeft de belangrijkste informatie in één oogopslag weer: de snelheid, de afgelegde afstand en de totale tijd dat je al aan het rijden bent. De Pure 1 ATS sensor valt jammer genoeg wel niet te plaatsen op de achtervork: het is een draadloos apparaat en dit maakt de afstand met de fietscomputer te groot. Dit alles maakt van de Sigma een goede keuze voor de recreatieve fietser.

De voordelen van het Sigma Pure 1 ATS

  • De fietscomputer kan meerdere wielmaten herkennen, hierdoor toont het exemplaar altijd de juiste gegevens
  • De belangrijkste gegevens zoals afstand, rittijd en snelheid worden duidelijk weergegeven
  • Bij een vervanging van de batterij worden dankzij de geïntegreerde geheugenchip de instellingen behouden
  • Het apparaat is draadloos
  • Gemakkelijk te monteren zonder gereedschap

De nadelen van de Sigma PURE 1 ATS

  • Minder geschikt voor fanatieke wielrenners: het toestel geeft niet alle mogelijke informatie weer
  • Het display beschikt jammer genoeg niet over achtergrondverlichting wat voor problemen kan zorgen
  • De sensor van de fietscomputer kan niet op de achtervork geplaatst worden

Aanbiedingen: Sigma PURE 1 ATS kopen?

De Sigma PURE 1 ATS is een degelijk en eenvoudig te hanteren systeem dat voor de meeste mensen een goede keuze zal zijn. De bediening is zeer eenvoudig en je moet eigenlijk al je best doen om hier iets verkeerd mee te doen. Bovendien is de prijs van deze fietscomputer vast en zeker laag genoeg te noemen om niemand uit de boot te doen vallen.

Het is minder geschikt voor de professionele wielrenner of fanatieke liefhebber omwille van de beperkingen qua informatie die bijgehouden en weergegeven wordt. Aan het eind van de dag is heel wat van die informatie echter totaal niet van belang voor de liefhebber. Qua prijs-kwaliteitsverhouding doe je met dit toestel dan ook gewoon een echt koopje.

Voor meer informatie over de verschillende fietscomputers van Sigma, klik hier.