Review: Garmin Edge 810 Performance Bundel | Voor- en nadelen

De Garmin Edge 810 Performance Bundle wordt geleverd met een gecombineerde snelheids/cadansmeter. Daarnaast vind je in de doos een oplader met verschillende stekkers en een USB kabel. Hiermee kun je het navigatiesysteem opladen, maar ook op je computer of laptop aansluiten.

Garmin Edge 810

Zo kun je fietsroutes op het systeem zetten of nieuwe software voor het apparaat downloaden. Er wordt een compacte handleiding bij het systeem geleverd waarmee je snel aan de slag kunt. De snelheidsmeter moet op de fiets worden bevestigd, dit staat uitgelegd in de handleiding.

Specificaties

De Garmin heeft compacte afmetingen van 5,1 x 2,5 cm. De schermdiagonaal is 2 inch. Het apparaat is waterdicht en beschikt over GPS voor de locatiebepaling.

Dit systeem biedt geen gesproken instructies, je moet dus op het scherm kijken om de route te kunnen volgen. Je kunt er een losse hartslagmeter bij kopen als je het systeem voor specifieke trainingsdoeleinden wilt gebruiken.

De voordelen van dit systeem Garmin Edge 810

  • Gemakkelijk te bedienen via touchscreen
  • Hoogte, temperatuur, afstand en snelheid worden gemeten door sensoren
  • Je kunt dit navigatiesysteem koppelen met apps zoals Strava
  • Uitstekende GPS functie
  • Trainingshulp via Virtual Partner

De nadelen van dit systeem Garmin Edge 810

  • De kaarten zijn niet vooraf geladen, dit moet je zelf regelen na aanschaf
  • De communicatiefuncties zijn alleen beschikbaar voor iOS en Android
  • Dit systeem is specifiek voor fanatieke wielrenners, het is minder geschikt voor recreatieve tochten Garmin Edge 810

Conclusie

De Garmin Edge 810 Performance Bundle kan worden gekwalificeerd als een zeer degelijk systeem. De bediening is zo eenvoudig dat je het eigenlijk niet verkeerd kunt doen. Gezien zijn prijs is dit een navigatiesysteem dat vooral bedoeld is voor de professionele wielrenner of een veeleisende liefhebber.

Het systeem is minder geschikt voor een toerfietser omdat het functies bevat die dan niet gebruikt zullen worden. Gaat het je puur om het navigeren dan kun je wellicht ook een goedkoper systeem aanschaffen. Vooral als je regelmatig in het buitenland fietst is dit systeem erg handig vanwege de uitgebreide kaarten en de mogelijkheid om voor vertrek alvast je routes uit te stippelen. Verdwalen met dit systeem is een erg knappe prestatie.

Niet overtuigd? Bekijk ook eens de andere Garmin fietsnavigatie modellen...