Top 3: Beste Mio fietsnavigatie’s (updated)

Mio fietsnavigaties

Mio is één van de bekendste merken als het gaat om fietsnavigatie. Mio levert systemen die scherp geprijsd zijn en daarnaast gemakkelijk te bedienen. Je kunt eenvoudig een route instellen die je van A naar B brengt. Ideaal als je een afspraak hebt op een locatie waar je onbekend bent. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je veel tijd kwijt bent met zoeken zodat je te laat komt voor een belangrijke afspraak.

Het Mio fietsnavigatie systeem leidt je feilloos naar je bestemming met duidelijke signalen en heldere kaarten. Je kunt ook, als je in een onbekende omgeving bent, je laten verrassen met een leuke fietsroute door voor de “surprise me” optie te kiezen. Je wordt dan verrast met een leuke route in een voor jou onbekende omgeving die afwijkt van de standaard routes die je anders wellicht zou rijden.

Best verkochte fietsnavigatie's van 2017

Garmin Edge Touring
 • Garmin Edge Touring
 • Eenvoudige routeplanning
 • De batterij gaat lang mee, bij normaal gebruik een hele dag
 • Compact systeem
 • Het zelf inladen van GPX routes is erg eenvoudig
 • Beste mid-range prijs fietsnavigatie

Mio Cyclo 200
 • Mio Cyclo 200
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • De bevestiging op de fiets is zeer eenvoudig
 • Het kaartmateriaal voor geheel West Europa is bij de prijs inbegrepen
 • Informatie over afgelegde kilometers
 • Beste prijs fietsnavigatie

Mio Cyclo 205 HC WEU
 • Mio Cyclo 205
 • Het systeem beschikt over ANT+
 • Inclusief hartslag- en cadansmeter
 • Kaarten van West Europa zijn inbegrepen
 • Laat je verrassen met de Surprise Me functie voor een mooie fietsroute
 • #1 Bestseller

Mio Cyclo 505
 • Mio Cyclo 505
 • De montage van het apparaat is erg eenvoudig
 • De bediening is simpel en wijst zich vanzelf
 • Optie voor het inlezen van routes vanaf computer of laptop
 • Door de ingebouwde wifi kan het inladen van kaarten ook zonder computer
 • Uitstekende klantrecensies

Beste Mio fietsnavigatie uit de test

Volgens een test uit 2016 van de Consumentenbond komt het systeem Mio Cyclo 505 als beste uit de test. Dit systeem scoort het hoogst als het gaat om prijs / kwaliteitverhouding, gebruikersgemak en duurzaamheid. Dit systeem is ook nog eens prettig geprijsd.

Mio Cyclo 505

Er zijn fietsnavigatiesystemen te koop die rond de 400 euro kosten, maar de Mio Cyclo 505 kun je voor rond de 170 euro online kopen. Dit maakt het een zeer aantrekkelijk navigatiesysteem voor op de fiets. Of je nu fanatiek tochten rijdt of alleen af en toe een tochtje maakt in een voor jou onbekende omgeving, met een goed navigatiesysteem van Mio vind je probleemloos de weg.

Lees de volledige Mio Cyclo 505 review hier...


Mio Cyclo 200

Mio biedt diverse apparaten voor fietsnavigatie aan. De Mio Cyclo 200 is een erg populair fiets navigatie systeem. Een belangrijke reden hiervoor is de prijs, je kunt de Cyclo 200 al kopen voor bedragen rond de 170 euro. En gezien de mogelijkheden die het apparaat biedt is dat een zeer aantrekkelijke prijs.

Je kunt allerlei informatie aflezen van het navigatiesysteem, zoals de afgelegde afstand, de verbrande calorieën en je maximaal behaalde snelheid. Uiteraard kun je jouw favoriete routes er in opslaan zodat je die moeiteloos kunt terugvinden als je ze opnieuw wilt rijden. Ben je in een onbekende omgeving dan leidt het systeem je feilloos naar je gewenste bestemming.

Mio Cyclo 200

De Mio Cyclo 200 WEU kan worden gezien als “instapmodel” als het gaat om fietsnavigatie. Deze scherp geprijsde fietsnavigatie is vooral bedoeld voor de recreatieve fietser die graag in voor hem onbekende omgevingen fietst zonder te verdwalen tenzij er voortdurend op de weg wordt gelet.

De montage op het stuur van je fiets gaat simpel maar doeltreffend met twee tie-wraps. Met de tie-wraps zet je de houder op het stuur waar de Cyclo 200 in kan worden gezet. Het apparaat wordt geleverd met de kaarten van West Europa. Met de surprise-me functie kun je de Cyclo 200 zelf een route laten berekenen, een ideale optie om een onbekende omgeving te verkennen.

Mio Cyclo 205

Mocht je iets meer geld willen uitgeven en kiezen voor een luxere versie, dan adviseren we de Mio Cyclo 205 HC WEU. De Mio Cyclo 205 is met een prijs van € 199,- iets duurder dan de Cyclo 200, dit verschil zit hem in de sneller processor. Het laden van fietsroutes zal hierdoor op de 205 sneller en soepeler verlopen.

Mio Cyclo 205 HC WEU

Lees de volledige Mio Cyclo 205 review hier...


Bijgeleverde handleiding

Vanzelfsprekend wordt de handleiding meegeleverd als je een Mio fietsnavigatiesysteem aanschaft. Je kunt deze in veel gevallen ook downloaden via de website van Mio. Dit is handig als je de handleiding bent kwijtgeraakt.

Ook als je een gebruikte Mio fietsnavigatie koopt ontbreekt soms de handleiding. Ook in dit geval is het handig dat je deze via de website kunt opvragen.

Op zoek naar Fietsnavigatie's van Mio aanbiedingen...

De fietsnavigatie systemen van Mio kun je kopen bij diverse winkels voor outdoor artikelen. Online kopen kan uiteraard ook en heeft als groot voordeel dat je de prijzen gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Als je op zoek bent naar een Mio fietsnavigatie systeem en je hebt geen haast met de aankoop dan kun je een leuke aanbieding afwachten.

cyclo 200

Je kunt je bij voorbeeld abonneren op de nieuwsbrief van verschillende online winkels, zodat je het meteen ziet als het systeem waar jij naar op zoek bent in de aanbieding is. Zo kun je gemakkelijk een leuk bedrag besparen.

Lid bij de ANWB?

Veel mensen die er regelmatig met de fiets op uit trekken zijn lid van de ANWB, de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond. Als je lid bent van de ANWB dan kun je via hun website artikelen soms met een leuke korting kopen. Dit geldt ook voor fietsnavigatie systemen van Mio.

Ben je op zoek naar Mio fietsnavigatie en ben je ANWB-lid, kijk dan zeker eerst even op hun website of het systeem van jouw keuze wellicht goedkoper is voor leden. Zo kun je op een eenvoudige manier soms wel enkele tientjes besparen op de aankoop van je fietsnavigatie. Veel andere aanbieders kunnen vaak niet tegen deze scherpe prijzen op.