Review: Mio Cyclo 200 | Voor- en nadelen

De Mio Cyclo 200 WEU kan worden gezien als “instapmodel” als het gaat om fietsnavigatie. Deze scherp geprijsde fietsnavigatie is vooral bedoeld voor de recreatieve fietser die graag in voor hem onbekende omgevingen fietst zonder te verdwalen tenzij er voortdurend op de weg wordt gelet.

Mio Cyclo 200

De montage op het stuur van je fiets gaat simpel maar doeltreffend met twee tie-wraps. Hiermee zet je de houder op het stuur waar de Cyclo 200 in kan worden gezet.

Het apparaat wordt geleverd met de kaarten van West Europa. Met de surprise me functie kun je de Cyclo 200 zelf een route laten berekenen, een ideale gelegenheid om vrijblijvend een onbekende omgeving te verkennen.

Specificaties

Het Mio Cyclo 200 WEU navigatiesysteem heeft een schermdiagonaal van 3,5 inch. De batterij gaat volgens de specificaties ongeveer 10 uur mee. Het apparaat is spatwaterdicht. Het kaartmateriaal voor vrijwel geheel West Europa is meegeleverd.

Het scherm beschikt over verlichting die het mogelijk maakt om ook in het donker de route goed te kunnen lezen. Het is mogelijk om routes via je computer of laptop op het navigatiesysteem te zetten, ideaal als je in een onbekende omgeving een fietstocht wilt maken.

De voordelen van Mio Cyclo 200

  • Het kaartmateriaal voor geheel West Europa is bij de prijs inbegrepen
  • De bevestiging op de fiets is zeer eenvoudig
  • Informatie over afgelegde kilometers, verbrande calorieën en hoogteverschillen in te lezen in de bijgeleverde software
  • Goede prijs/kwaliteit verhoudingNadelen van Mio Cyclo 200

Nadelen van Mio Cyclo 200

  • Het apparaat is vrij lomp met een dikte van bijna 2 centimeter
  • Het apparaat kan gemakkelijk uit de houder vallen bij onverwacht remmen of een drempel in de weg
  • Het koppelen van sensoren voor hartslagmeting en dergelijke is niet mogelijk

Conclusie

De Mio Cyclo 200 WEU is duidelijk een systeem voor de niet veeleisende gebruiker. Als je het apparaat wilt gebruiken om simpelweg van A naar B te rijden of voor een leuke verrassingsroute in een voor jou onbekende omgeving is het een prima keuze. Zeker ook omdat de prijs erg aantrekkelijk is, je koopt de Cyclo 200 al voor minder dan 160 euro. De wat meer veeleisende sportfietser zal zijn keuze waarschijnlijk laten vallen op een apparaat met meer opties.

Voor meer informatie over de verschillende fietsnavigatie's van Mio, klik hier.