Review: Mio cyclo 205 | Voor- en nadelen

De liefhebbers van de fietsnavigatiesystemen van Mio kiezen meestal voor dit merk omdat deze computers vaak wat gemakkelijker zijn te bedienen dan vergelijkbare systemen van de concurrenten.

Daar komt bij de Mio Cyclo 205 HC WEU nog bij dat dit één van de goedkoopste apparaten is die ook over een hartslagmeter en cadansmeter beschikt, opties die vooral door professionals zeer worden gewaardeerd.

Dus voor degenen die tijdens het fietsen dit soort informatie graag willen kunnen aflezen is dit een goede keuze als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding. Dit apparaat kan ook prima door motorrijders worden gebruikt vanwege het zeer heldere scherm. Daarnaast kun je het touchscreen ook bedienen als je motorhandschoenen draagt.

Specificaties

De Mio Cyclo 205 HC WEU heeft een los meegeleverde cadansmeter en beschikt over een hoogtemeter. De schermdiagonaal is royaal, 3,5 inch. Dit maakt het scherm zeer goed afleesbaar. De batterij gaat bij normaal gebruik gemiddeld 10 uur mee.

Het systeem is spatwaterdicht en beschikt over heldere verlichting om navigeren in het donker probleemloos te laten verlopen. Via een micro USB aansluiting kun je de Cyclo 205 op je computer aansluiten om routes op het apparaat te zetten. Hoewel het apparaat geen gesproken navigatie heeft, kun je er prima je weg mee vinden in een onbekende omgeving.

De voordelen van Mio Cyclo 205

  • Het systeem beschikt over ANT+
  • Inclusief hartslag- en cadansmeter
  • Kaarten van West Europa zijn inbegrepen
  • Laat je verrassen met de Surprise Me functie voor een mooie fietsroute
  • Eveneens geschikt voor motorrijdersDe nadelen van Mio Cyclo 205

De nadelen van Mio Cyclo 205

  • De hoogtemeter op basis van GPS is wat minder nauwkeurig
  • De kaarten kunnen niet worden uitgebreid
  • Geen gesproken navigatie instructies

Conclusie

Gezien de prijs is dit een prima systeem voor zowel de recreant op de fiets als voor fietsers die specifieke trainingsdoeleinden willen realiseren. Vanwege de uitgebreide functies is de Mio Cyclo 205 een goede keuze als je een goed en goedkoop fietsnavigatiesysteem wilt hebben. Dat het apparaat ook geschikt is voor motorrijders is een extra pluspunt. Mio brengt met de Cyclo 205 een goed alternatief op de markt in de prijsklasse tot 200 euro.