Review: Mio Cyclo 505 | Voor- en nadelen

De Mio Cyclo 505 HC West Europa is de grote broer van de Cyclo 205. Dit fietsnavigatiesysteem biedt net wat meer mogelijkheden en is daarom nog beter geschikt voor de (semi) professionele fietser.

Maar ook een recreant die niet op zijn cadans en hartslag let tijdens het fietsen kan er prima mee overweg. De bediening is zeer eenvoudig, veel gebruikers geven aan het instructieboekje niet of nauwelijks nodig te hebben om het apparaat correct te bedienen omdat alles zich min of meer vanzelf wijst.

Het systeem beschikt over ANT+ voor het betrouwbaar meten van onder andere hartslag en cadans. Bij de HC uitvoering van de Cyclo 505 is een cadans- en hartslagmeter bij de prijs inbegrepen.

Specificaties

De Mio Cyclo 505 HC West Europa heeft een kleurenscherm met heldere verlichting met een diagonaal van 3 inch. De navigator is waterdicht en heeft een batterij die gemiddeld 12 uur meegaat. Lang genoeg dus voor een langere fietstocht.

Het systeem beschikt over een “surprise me” functie waarmee je een door het systeem bedachte route kunt rijden. Een leuke optie om een onbekende omgeving te verkennen zonder dat je verdwaalt. Ook erg handig is de mogelijkheid voor het krijgen van gesproken navigatie instructies zodat je niet steeds op het scherm hoeft te kijken om de route te volgen.

De voordelen van Mio Cyclo 505

  • De montage van het apparaat is erg eenvoudig 
  • De bediening is simpel en wijst zich vanzelf
  • Optie voor het inlezen van routes vanaf computer of laptop
  • Door de ingebouwde wifi kan het inladen van kaarten ook zonder computer

Nadelen van Mio Cyclo 505

  • Sommige gebruikers ervaren dat de batterij sneller leeg is dan aangegeven
  • De prijs ligt iets hoger, maar hier staan wel veel extra opties tegenover
  • Het kaartsysteem kan niet worden uitgebreid
  • Het geheugen van dit systeem is niet uit te breiden

Conclusie

De Mio Cyclo 505 HC West Europa is een prima Mio fietsnavigatie systeem voor de wat meer eisende professional. Voor een recreatieve fietser die alleen de navigatie gebruikt zijn er wellicht goedkopere opties denkbaar. Dit systeem onderscheidt zich vooral vanwege de meegeleverde cadans-, hoogte- en hartslagmeter die voor professionele fietsers natuurlijk essentiële informatie over trainingsvorderingen kunnen verschaffen.